Blog

Loopbaancoaching als je medewerker weg ‘moet’?

Ja, juist dan! Herstructureringen, reorganisaties, fusies, sluitingen van vestigingen of andere veranderingen; het moment waarop medewerkers nieuwe wegen inslaan, maar je organisatie nog steeds hun steun en groei nodig heeft. Ken je dat? Voor een goede overgang wil je in het belang van iedereen dit proces op een empathische en effectieve manier insteken. Ja, je medewerker kan natuurlijk loopbaancoaching zelf initiëren. Maar wij geven je graag een aantal redenen waarom loopbaancoaching bij outplacement juist voor de werkgever een heel krachtig instrument is.

Voordelen voor de organisatie:

 • Positief imago: Organisaties die loopbaancoaching aanbieden als onderdeel van hun outplacementproces laten zien dat ze echt geven om hun medewerkers. Dat straalt betrouwbaarheid en betrokkenheid uit.
 • Behoud van productiviteit: Outplacement met loopbaancoaching minimaliseert de negatieve impact op de productiviteit in je organisatie. Medewerkers krijgen de kans om zich te richten op hun toekomst in plaats van vast te zitten in het verleden.
 • Talentbehoud: Je onderhoudt zo een positievere relatie met waardevol personeel, wat zich in de toekomst kan vertalen in ambassadeurschap of zelfs terugkeer.

Voordelen voor medewerkers:

 • Zelfontdekking: Als alles onzeker is, biedt loopbaancoaching een veilige omgeving waarin medewerkers hun ware potentieel kunnen verkennen. Ze kunnen hun sterke punten en interesses identificeren, wat een basis kan zijn voor een nieuwe loopbaanrichting.
 • Zelfvertrouwen: Outplacement kan emotioneel uitdagend zijn voor medewerkers. Loopbaancoaching helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen en geeft ze positieve begeleiding en praktische tools om zichzelf ergens anders te presenteren.
 • Heroriëntatie: Soms is een onverwachte verandering in de loopbaan een kans om een lang gekoesterde droom na te jagen. Loopbaancoaching helpt medewerkers bij het formuleren van deze nieuwe doelen en met een actieplan om het ook te bereiken.
Onze loopbaantrajecten
 • Mind Your Next Step (offline)

  Wil je weten wat echt bij je past en waar je passie en talenten liggen? Dan is dit reguliere traject van loopbaancoaching iets voor jou. Na een persoonlijke analyse en de nodige opdrachten ontwikkel je samen met je coach een concreet actieplan.

  Lees meer
 • Indian Summer Course (tijdelijk & online)

  Een online loopbaantraject inclusief professionele coaching en praktische opdrachten met videoinstructies. Let op! Wij bieden dit tijdelijk aan. Ontdek in 6 weken wat je écht wil en maak hiervoor een persoonlijk plan. Start vanaf 15 september!

  Lees meer